Παρασκευή, Απριλίου 14, 2006

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 'ΚΕΣ'

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ

Άτυπη κίνηση και πρωτοβουλία σκακιστών της περιοχής της ΕΣΣΠ, με μοναδικό σκοπό την αποκατάσταση των σχέσεων τους με το άθλημα του Σκακιού.

ΙΔΡΥΣΗ: Απρίλιος του 2006


ΑΡΧΕΣ

  1. Αγάπη για το Σκάκι και για την εξέλιξη του.

  2. Συνεργασία με ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι τοποθετούν το Σκάκι πάνω από το προσωπικό, ακόμη και το σωματειακό τους συμφέρον.

  3. Ειλικρίνεια, διαφάνεια, δουλειά, ισονομία.


ΣΚΟΠΟΙ

  1. Απαίτηση από το ΔΣ της ΕΣΣΠ σε άμεση παραίτηση και διενέργεια εκλογών, με είσοδο στο νέο ΔΣ εννέα καινούργιων προσώπων που να αδιαφορούν για τα πόστα, αλλά με μέλημα τους την πρεσβεία των παραπάνω αρχών.

  2. Απαίτηση από την ΕΣΣΠ για πλήρη εφαρμογή όλων των κανονισμών που αφορούν το σκάκι, ιδιαίτερα στα αγωνιστικά θέματα.

  3. Έλευση με μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή – μέσω της ένωσης – προπονητή με ‘περγαμηνές’ στην προπονητική για γρήγορη και μεγάλη άνοδο των σκακιστών μας.

  4. Διοργάνωση, και πάλι μέσω της ένωσης, με ετήσιο προγραμματισμό τουρνουά πολλών βαθμίδων με δύο σκοπούς: α. Την διαφήμιση του αθλήματος, και β. Την – οπωσδήποτε – βελτίωση αδιακρίτως όλων των σκακιστών μας.

  5. Στήριξη όλων όσων θέλουν να προσφέρουν στο άθλημα αλλά αντιμετώπιση των καπηλευτών του με παράλληλη επισήμανση τους στους αρμόδιους φορείς και στο σκακιστικό κοινό.

ΜΕΛΗ

Όλοι οι σκακιστές οι οποίοι , είτε θέλουν να προσφέρουν στο σκάκι, είτε απλώς συμφωνούν με τις αρχές και τους σκοπούς μας, με ένα απλό αίτημα τους γίνονται αυτόματα μέλη.

Η ΠΡΩΙΜΗ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τάσος Αλεξάνδρου     (ΣΟ Πατρών)
Δημήτρης Παυλίδης     (ΝΕΠ)
Γιώργος Καραμαλής     (ΝΕΠ)
Αλέξης Σπηλιόπουλος     (ΣΟ Ρίου)
Μιχάλης Σιγούρος     (ΣΟ Πύργου)
          
          

1 σχόλιο:

gkarkamelious είπε...

Παραπάνω παρατίθεται το κείμενο της Κίνησης Ενωμένων Σκακιστών.

Προς ενημέρωση και συμμετοχή.

Η ανοχή όλων μας παρατείνει τις δυσμενείς καταστάσεις, τις οποίες όλοι μας έχουμε βιώσει και σχολιάσει στην καθημερινότητα μας.

Τα λέγαμε και στο σχολείο αλλά μεγαλώνοντας μάλλον τα ξεχάσαμε.

Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

Οποιοσδήποτε θεωρεί ευατόν πλήρη υπό αυτές τις συνθήκες, κακώς θα κάνει οποιαδήποτε αναφορά εφεξής σε οτιδήποτε μη αποδεκτό προκύψει.

Και οπως λένε και στους γάμους, αν κάποιος έχει να πει κάτι, ας το πει έστω και τώρα, διαφορετικά ας σωπάσει και ας κρατήσει την κρεβατομουρμούρα για την γυναίκα του.

Φιλικά,

Γιώργος