Σάββατο, Απριλίου 15, 2006

Δημοσίευμα 14-04-2006

Επιστολή της Κίνησης Ενωμένων Σκακιστών προς τον τοπικό τύπο:



‘’ Για περισσότερα από είκοσι χρόνια εμείς οι σκακιστές παρακολουθούμε την εξέλιξη του σκακιού στην περιοχή μας. Τα ηνία από τους σκακιστές πήραν οι παράγοντες, οι οποίοι, όμως, εκτός από το σωματείο τους, ενδιαφέρονται και για την προσωπική τους δόξα.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τρεις – τέσσερις ανθρώπους, μέσα από τριακόσιους σκακιστές που έχει η περιοχή μας, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσον, με προοπτική την προεδρική καρέκλα της ΕΣΣΠ και αλληλοσφαζόμενοι στις πλάτες μας, να επιζητούν τον ρόλο Μεσσία. Επειδή υπάρχουν και άλλοι 296 σκακιστές που έχουν και αυτοί ικανότητες και φυσικά εκατοντάδες γονείς που στο πρόσφατο Σχολικό πρωτάθλημα «τρόμαξαν» με αυτά που είδαν, παρακαλούμε τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΣΠ, άμεσα να παραιτηθούν και να διενεργηθούν εκλογές, ώστε να προκύψει ένα ΔΣ με εννέα καινούργια μέλη, που να αγαπούν την ομάδα τους και το σκάκι και όχι την αυτοδιαφήμιση τους. Η τελευταία Γ.Σ. της Ένωσης με απόφαση της ζητάει από το Δ.Σ. να παραιτηθεί και να διενεργηθούν εκλογές. Τα περισσότερα μέλη προς τιμή τους, αποφάσισαν να παραιτηθούν.
Ζητάμε κι από τα υπόλοιπα 2-3 μέλη να απαγκιστρωθούν και αυτά από τις καρέκλες τους και να αφήσουν εμάς τους σκακιστές να ρυθμίσουμε μόνοι μας την τύχη μας.
Δεν χρειαζόμαστε πάτρωνες. ’’

Η επιστολή υπογράφεται από τα μέλη της πρώιμης ηγετικής ομάδας που αναφέρεται στο προηγούμενο δημοσίευμα.

4 σχόλια:

ilovempampouinous είπε...

Βρειτε το θαρρος να αναφερετε ονομαστικα τους 3-4 μπαμπουινους και μετα να κανετε την καθαρση στην κοπρο του σκακιου.
Εξ αλλου ολοι εχετε συνεργαστει με δαυτους.
Συνεχιστε να παριστανετε τις μωρες παρθενες και να μαθετε πρωτα αριθμητικη και πλειοψηφικα συστηματα.
Ντροπη σας ρεεεεεεεε
PS: Ζητω η apla goddess.

panmas είπε...

Πολύ μου άρεσε η δημιουργία της ΚΕΔ! Η ανακοίνωση αυτή που στάλθηκε;
Προσωπικά δεν ξέρω τι έχει παιχτεί ακριβώς στην ΕΣΣΠ αλλα είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να οργανώσει το διασυλλογικο και να υπάρχει τόση φαγωμάρα.
Στηρίζω gkarkamelious και ΚΕΔ και χτυπώ φιλικά στην πλάτη τις κασσάνδρες τύπου ilovempampouinous :)

Μπράβο και για την επανασύνδεση του blog με το σκάκι. Αν δε βαριέσε gkarkamelious ή pillius βάλε και κανα αποτέλεσμα απο τα τουρνουά σε εξέλιξη με βαθμολογίες κ.λ.π. και άσε το σχολιασμό πάνω μου! ;)

gkarkamelious είπε...

Απλά τα πράγματα.

Απο το ΔΣ αφαίρεσε όσους δεν παραιτήθηκαν.

Όσοι δηλαδή, δεν έχουν το θάρρος να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους και να μιλούν διαφορετικά για τρίτους μπροτά/πίσω απο την πλάτη τους.
Και συ Σπύρο, δεν μπορεί να μην έχεις αντιληφθεί την αποτυχία της διοίκησης, έστω και μεταξύ των παρτίδων δηλωτής με τον μουστάκια. Και κάνεις το ίδιο λάθος που κάνουμε όλοι χρόνια τώρα.

Κάνουμε γαργάρα την κάθε γκάφα και την διακινούμε εσωτερικά στις συνευρέσεις μας. Όπως θα σχολίαζαν μεγάλες κυρίες τις εξελίξεις στις βραζιλιάνικες σαπουνόπερες.

Δεν είναι έτσι όμως.
Για αυτό ξεκινά αυτή η κίνηση, διότι με πράξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Και οι πράξεις δεν έρχονται μόνες τους. Χρειάζεται σκέψη και απόφαση.

Εσυ θα πάρεις την απόφαση;
Αν συμφωνείς δηλαδή, έστω με την γενική εικόνα που προσπάθησα να παραθέσω στα δύο προηγούμενα post, -που δεν χρειάζεται να τα διαβάσεις εφόσον ζεις και κινείσαι στον πράγματα, επομένως γνωρίζεις απο πρώτο χέρι-, αλλά και αν δεν συμφωνείς θα πρέπει να έχεις το ενδιαφέρον να το συζητήσεις και να διερευνήσεις τι συμβαίνει και τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το παιχνίδι που ανέκαθεν κάποιοι κάνουν το παιχνίδι τους σταθερά με τα χρόνια.

Μην στέκεσαι απέξω και μην παριστάνεις την Κασσάνδρα.

Συσπειρώσου, πρότεινε και συ την θέση σου, ώστε να καταλήξουμε σε ένα πολύ συγκεκριμένο και λειτουργικό μοντέλο που θα εξυπηρετεί το άθλημα αφενός και αφετέρου θα σέβεται τον χρόνο και τον κόπο οποιοδήποτε, παίκτη ή γονέα οποιοδήποτε απο εμάς αποφάσισε να αφιερώσει μέρος του χρόνου με το σκάκι. Εκατοντάδες πραγματικά οι περιπτώσεις απαξίωσης μας απο την διοίκηση τα τελευταία χρόνια (απο το '90). Και πάντα μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Ε, δεν είναι καιρός να γίνει ένα ξεστάχιασμα;

Δεν νομίζω ότι είμαστε φαντάροι ακόμα, ούτε μας έχει μείνει η νοοτροπία του φαντάρου να είμαστε στην σκέψη ''...δε γ...., μωρέ!).
Ο παναγιώτης αν και φαντάρος αποδεικνύει το παραπάνω με το σχολιό του.

Αν όντως όμως πιστεύεις την θέση που διατυπώνεις και δεν εμπεριέχει το ιδιότυπο χιούμορ σου που πιστεύω ότι εμπεριέχει, χωρίς παρεξήγηση πάντα, δικαιολογείται απόλυτα η μετριότητα του παιχνιδιού σου και στερείσαι οποιασδήποτε δικαιολογίας απο αυτές που μπορεί να έχουμε όλοι μας για το παιχνίδι αυτό (προτεραιότητες).

Γιώργος

apla_goddess είπε...

se auto pou prospathite na kanete, grafontai mono skakistes? diladi, egw me tis files mou stin apeksw?