Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2008

Ωραίο...

13 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πολυ ομορφη ταινια...

apla_goddess είπε...

«Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης»


Τα ετερόφυλα ζευγάρια που συμβιώνουν χωρίς γάμο θα μπορούν στο εξής να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με μια έγγραφη συμφωνία που θα καταθέτουν στο Ληξιαρχείο, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους.
Είναι το λεγόμενο «Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης», ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο δηλαδή το οποίο θα μπορεί να υποκαταστήσει το γάμο, διασφαλίζοντας στα δύο μέρη τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων Σαββατοκύριακο, η πράξη αυτή θα τους καθιστά ουσιαστικά συζύγους, με όλα σχεδόν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, αλλά και με μια σημαντική διαφορά: θα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν, αποφεύγοντας τη διαδικασία του διαζυγίου.

Κατά τα άλλα, ό,τι ισχύει ό,τι ισχύει για τους συζύγους σε θέματα παιδιών και γονικής μέριμνας ή υιοθεσίας, όπως και σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά ή σε ζητήματα δημοσιοϋπαλληλικού δικαίου, θα ισχύει και στην περίπτωση της σύναψης συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης.

Το σύμφωνο θα λύνεται αυτοδικαίως, εάν ο ένας από τους δύο παντρευτεί με τρίτο πρόσωπο ή αν το ένα μέρος δηλώσει με συμβολαιογραφική πράξη την επιθυμία του να ακυρωθεί, με την προϋπόθεση ότι η δήλωση θα κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή και στο άλλο μέρος.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση στηρίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία έχει υπαχθεί η εξώγαμη συμβίωση στο πεδίο της διάταξης (άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) που προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

Λοιπόν, γαμάτο!! Και εκεί που συμβιώνεις ελεύθερα, μια μέρα ανακοινώνεις στον καλό/ή σου: "Ξέρεις αγάπη μου, λέω να παντρευτώ άλλον/η. Μάλλον θα το λήξουμε το σύμφωνο. Τί, δεν με αφήνεις; Τί, μετακόμησες σε μένα, και τώρα θες να σε αποκαταστήσω; Τί, θα 'ρθεις έξω από την εκκλησία να κάνεις καβγά; Βρε, καλά έκανα εγώ και δεν σε παντρεύτηκα!!"

gkarkamelious είπε...

Και αν σου πει απλά, 'προχώρει να τελειώνουμε', θα προχωρήσεις ή δεν έχεις υπολογίσει αυτήν την βαριάντα ακόμη;

gkarkamelious είπε...

Εκτός και αν παραδεχθείς καθαρά ότι επιτέλους κατοχυρώνονται οι προσπάθειες αιώνων του ανδρικού φύλου, δικαιώνεται ο αγώνας τους και τέλος ανακαλέσετε όλη την μαύρη προπαγάνδα ότι σας παίρνουμε και σας αφήμουμε εκτεθειμμένες.

Θα κάνετε κάτι τέτοιο;!

Είσαι σίγουρη νίκο μου;!

apla_goddess είπε...

Θα προχωρήσω ή και θα αποχωρήσω Νίκο μου. Όπως και αν το εννοείς!!

apla_goddess είπε...

Δεν μπορώ να παραδεχτώ κάτι τέτοιο. Και ξέρεις κάτι; Όσοι τώρα γελάτε κάτω από τα μουστάκια σας, σκεφτόμενοι πως τουλάχιστον δεν θα φάτε την ξεφτύλα του " Ησαϊα χόρευε"... (που όπως και να το κάνουμε, και μόνο ο χαβαλές με το ρύζι είναι ικανός να σε αποτρέψει να φας πιλάφι για το υπόλοιπο της ζωής σου), εσείς οι ίδιοι δεν πρόκειται να το υπογράφατε ποτέ. Και κάποιοι γραφικοί σας εμάς, που έχουμε δει και τις δυτικού τύπου κοινωνίες, μπορεί και να το κάναμε το βήμα!!

gkarkamelious είπε...

Καλά όλα αυτά, δυό συμβουλές έχω να σου δώσω:

α. Έχεις ταλέντο δημοσιογράφου/πολιτικού αφού σχολιάζεις κάτι χωρίς να λες τίποτα, διαπράττοντας ολισθήματα στις θέσεις σου (χωρις να συνθηκολογείς πλήρως), και χωρίς να μαζεύεις τα σπασμένα.

β. Μοναδικό εμπόδιο στην παραπάνω καριέρα είναι η ορθογραφία την οποία θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσεις, αφού όπως αντιλαμβάνεσαι και τα δύο παραπάνω επαγγέλματα έχουν πλέον κύριο χαρακτηριστικό τις εντυπώσεις. Αυτές χαρακώνονται απο τα ορθογραφικά, οπότε... κάτι πρέπει να κάνεις.

apla_goddess είπε...

Όπως σου έχω γράψει ο Θεός- εκκλησία, και όχι το κράτος- βλ. σύμφωνο κτλ, έχουν προνοήσεικαι για αυτό. Ο δυνατός με τον αδύναμο, ο ικανός με τον ανίκανο, ο ορθογράφος με τον ανορθόγραφο.

gkarkamelious είπε...

Πάω πάσο.
Αυτή απάντηση, ρεφάρει τα προηγούμενα.
Τα ρέστα μου!

apla_goddess είπε...

Ρε, παιδί, που είναι ο Σπυρός; Σχόλια 3 ωρών και τα έχει αφήσει ασχολίαστα.

gkarkamelious είπε...

Σολάρει στο patrachess τελευταία

ilovempampouinous είπε...

Ζήτω η apla goddess. I am back!

ilovempampouinous είπε...

Τα συμφωνα ελευθερης συμβιωσης ειναι για τους πουστηδες στο σωμα και για τις Βουλγαρες που γηροκομουν γέρους. Για τους υπολοιπους ανθρωπους υπαρχει και ο πολιτικος γαμος, αγαπητη Αικατερινη.