Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2006

Wijk aan Zee

Στο Wijk aan Zee , ένα γραφικό ολλανδικό χωριό, διεξάγεται αυτές τις μέρες όπως κάθε χρόνο, το ισχυρότερο μάλλον σκακιστικό τουρνουά του 2006. Το Ά τουρνουά (διεξάγονται παράλληλα δύο ακόμη ισχυρά κλειστά τουρνουά) συγκεντρώνει την ελίτ του παγκόσμιου σκακιού και αποδεικνύεται αντάξιο της φήμης του, γεμάτο ενδιαφέρουσες και μαχητικές παρτίδες(μόλις 50% ισοπαλίες). Μετά και τον τέταρτο γύρο στην κορυφή βρίσκονται ο ινδός Ανάντ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βεσελίν Τοπάλοβ με 3/4. Ο Τοπάλοβ μάλιστα με 3 νίκες, 1 ήττα και καμία ισοπαλία!

Παράλληλα στην Πάτρα, μια παραθαλάσσια ελληνική πόλη, διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος του Ατομικού Πρωταθλήματος Αχαίας-Ηλείας 2006, που αποτελεί προκριματικό για το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας 2006. Οι ομοιότητες με το υπερτουρνουά του Wijk aan Zee περιορίζονται στη χρονική περίοδο διεξαγωγής και το αντικείμενο (σκάκι), αν και για το δεύτερο δεν θα ήταν παράλογες κάποιες ενστάσεις.

Το Tales of ales, ανανεωμένο μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του σε σαλέ των ελβετικών Άλπεων, είχε φροντίσει εγκαίρως να αποστείλει ανταποκριτή στο Wijk aan Zee για την πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση των διψασμένων για σκάκι πολυπληθών αναγνωστών του. Δυστυχώς όμως, το αναπάντεχο καραδοκεί ακόμα και στην πιο οργανωμένη επιχείρηση, όπως το Tales of ales: ο ειδικός ανταποκριτής μας, αφού εισέπραξε προκαταβολικά την παχυλή αμοιβή του, επιβιβάστηκε κανονικά στο αεροπλάνο του και έκτοτε η τύχη του αγνοείται! Μάταια περίμεναν οι συντάκτες μας το pre game show από την Ολλανδία, άφαντη και η πολυαναμενόμενη ανταπόκριση του πρώτου γύρου! Οι οργιάζουσες φήμες ότι το απεχθές αυτό ρεμάλι βρίσκεται στο Ρίο της Βραζιλίας με εκπάγλου καλλονής νεαρή Γιαπωνέζα που γνώρισε στη Φρανκφούρτη περιμένοντας την ανταπόκριση για Άμστερνταμ, ελέγχονται εξονυχιστικά και το νομικό μας επιτελείο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του πληγέντος γοήτρου του ιστολογίου μας.

Μέχρι τότε θα σας αποζημιώσουμε με on site κάλυψη του Ατομικού Πρωταθλήματος Αχαίας-Ηλείας 2006, στο οποίο τυγχάνει να συμμετέχουν δύο από τους τρεις βασικούς συντελεστές του αγαπημένου σας ιστολογίου! (ο τρίτος απουσιάζει για αυτόν ακριβώς το λόγο!)
Gkarkamelious και Pillius λοιπόν ξεπέρασαν με εύκολες νίκες τον σκόπελο της πρεμιέρας και σήμερα ρίχνονται στη μάχη του δεύτερου γύρου!
Σύντομα κοντά σας με παρτίδες και αναλύσεις. Μείνετε συντονισμένοι!

3 σχόλια:

. είπε...

Συγκινημένοι οι διοργανωτές του Wijk aan Zee, μόλις έμαθαν ότι σήμερα γίνεται ο δεύτερος γύρος του .... Λινάρες, έδωσαν ρεπό στους παίχτες προκειμένου να θαυμάσουν (μέσω Playchess) τις παρτίδες.

Mια σκακιστική καμήλα.

gkarkamelious είπε...

Ψηλέ, ούτε για ...λιντζάρισμα δεν κάνεις!
Μινάρες 2006 βρε άσχετε λέγεται το τουρνουά, Λινάρες είναι της Ισπανίας.
Της Πάτρας είναι το Μινάρες!
Βλάκα, ε βλάκα!

. είπε...

είπα να κρατήσω ένα επίπεδο